Här kommer receptet på:
Mor Natalia's Veggonara:
1 pkt vegetariskt bacon (jag köpte Hälsans kök)
1 pkt sojagrädde (alpro hade jag)
1 gul lök
1 äggula.
1 konserv champinjoner (vill man kan man ha färska)
salt/peppar
Jag började med att koka pastan enl. anvisningarna. Hällde av vattnet och lät det rinna i ett durkslag. Fräste den finhackade löken i lite olja, slängde sedan på "baconet" och sist champinjonerna. När allt hade fräst en stund tog jag undan kastrullen från värmen och hällde i pastan. Vispade ihop grädden med äggulan och hällde på pastan, rörde om. Sist men inte minst hade jag några små bitar av ost som jag faktiskt också rev i, blandade och serverade... *mums*
Middag på en kvart ;)
Gott! Ungefär sådär brukar jag också göra Veggonara (bra namn förresten, det ska jag anamma).
SvaraRaderaDen lilla pärlkorgen som du frågade om fick mest vara med i bild för att den låg framme i köket och råkade matcha färgmässigt. :) De brukar finnas ibland på loppisar, oftast i form av korgar eller skålar, som regel med någon plastbytta eller glasskål i för stadga. Det verkar ha varit en "tanthobby" på 60-70-talet att göra dem. :) Jag tycker de är fina och har flera stycken i lite olika varianter. Här är en länk där du kan se hur man gör dem, det går att göra armband och sådant enligt samma princip också. http://www.xn--prlkonst-0za.se/artiklar/hist.aspx
Åh!! Tack så hemskt mkt för tipset, ska absolut kolla det och pyssla med mina små tjejer. Känns som en riktigt vårig pyssla man kan göra och kanske klä en tråkig kruka inför påsk. :) Veggonara...visst var det ett roligt namn! ;)
SvaraRaderaHej! Tack för din fina kommentar på min blogg, vad roligt att du tycker om koftan! Varma hälsningar från Petra
SvaraRaderaJag fullkomligt älskar det mönstret till koftan och det kommer bli många, många fler. Är det ok om jag länkar till din blogg för just det mönstret? Tänkte nämligen göra det när jag lägger upp nästa bild, med nästa kofta. Kram
SvaraRadera