tisdag 20 januari 2015

Att vända på steken...


Allt går inte alltid som man hade tänkt sig, ofta går mycket snett...alltför snett, för att inte tala om totalt åt skogen. Jag (tillsammans med mina klasskompisar) har haft en otroligt påfrestande termin förra året, eller jag skulle nog vilja säga att hela förra året var riktigt kämpigt med skola och annat som hände. Termin 3 var intensiv med mycket föreläsningar, tentor och korvstoppning vad gäller information, sommaren var intensiv, lärorik och rolig med sommarjobbet på neonantalen men också den värsta av alla sorter då en mycket kär vän till mig dog plötsligt. Termin 4 satte igång och var rena rama mardrömmen med inlämningsuppgifter som avlöste varandra, kliniska examinationer, barn som var sjuka och praktik där man måste vara närvarande till 100%. Det har varit tufft och man har med nöd och näppe kunnat haka sig fram men det har ändå gått. Jag har nu termin 5 som satte igång igår och hade min egna lilla tanke om hur den skulle börja och se ut...tji fick jag...annat har kommit i vägen... Vi startade med att 2 av 3 (hittills) barn har kräkts och varit magsjuka, energin vill inte riktigt komma tillbaka och  mitt humör är inte direkt att leka med då jobben hopar sig allt mer...jag kan milt sagt säga att energin kring mig är allt annat än positiv just nu. När det är så finns det några alternativ... Jag kan välja att fortsätta och skrika, gorma, grina och tycka synd om mig själv...eller ladda om! Lättast och bekvämast är att fortsätta grina, men det är också det som är jobbigast i längden och man mår inget vidare. Det som kräver mer jobb är att ladda om, det innebär ju att du måste kliva ur den negativa spiralen och tänka om...vända på steken. Se över din vardag, vad är det jag gör fel? Vad behöver jag ändra på? Acceptera hur läget ser ut och vad det finns för alternativ.
Just nu är det som det är med skolan...jag var tvungen att vara hemma totalt sett 3 dagar från min praktik på ortopeden då mina barn var sjuka, hade varit skönt att slippa då jag för tillfället har en hel del att göra men jag kan inte och måste göra jobbet snarast eller ta ett uppehåll. Vill jag ta ett uppehåll pga 3 dagar? NEJ!! Då håller jag klaffen och gör jobbet!! Jag måste operera om mitt vänstra öga, när?? Ganska snart då jag ser rätt dåligt. Finns det något annat alternativ? Ja, glasögon men det kostar ett par tusenlappar...alltså ser jag till att operera ögat och planerar in det så att jag kan göra min praktik samt att det inte ska störa skola mer än nödvändigt. Träning? Ja, jag behöver det men det ska inte ta energi, utan ge energi... Jag tränar när jag kan på gymmet och hinner jag inte ta mig till gymmet så gör jag det jag kan hemma istället. Ta bort energitjuvar, lägg energin hemma och på dig själv, var snäll mot dig själv... En klok person sa till mig att jag måste göra saker för MIG!! Sånt som min själ mår bra av annars kommer jag snart gå in i väggen... Och ja, hon har rätt...jag vet med mig att jag måste börja med yoga, byta ut ett pass i veckan med yoga istället. Min själ ber om det, mitt hjärta skriker efter det och mitt humör kommer säkerligen vända om jag gör det.
Kort sagt är yoga svaret på mina problem, yoga är det som kommer hjälpa mig att vända på steken. Jag ska verkligen lägga in ett pass i veckan, ett pass som jag ska köra hemma och inte behöva känna att jag måste åka iväg. Hur det kommer gå ska jag återkomma med! Så länge vill jag skicka med kärlek och ljus i denna värld, för trots allt det mörka som händer där ute så är jag övertygad om att kärleken är starkare och större! Kram <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar