onsdag 11 september 2013

Regel nr. 1


Den här kära lilla sjuksköterskestudenten fick för första gången idag komma till ett sjukhus och då inte som inlagd eller anhörig. Det var absolut första gången hon iklädde sig vårdens kläder och klev in bakom kulisserna på sjukhuset. Fältstudier var det och hon skulle vara på IVA (intensivvårdsavdelningen). Attans så spännande och det fullkomligt kröp i kroppen på henne, lyckan är enorm!! Som ett barn på julafton...ni fattar! Vad gör den lilla sjuksköterskestudenten??
Alla som har något med vården att göra känner till vissa regler som man absolut inte får bryta mot!! Kan ses som en petitess men det är NO NO NO!!! Det var en av de första sakerna vi fick lära oss i termin ett under mikrobiologin...vi pratar handhygien!!! När vi pratar handhygien är det inte bara att tvätta händerna med tvål och vatten och sen sprita...oooo nej!! INGET nagellack och INGA långa naglar, GUD FÖRBJUDE om du kommer med lösnaglar!!! Jag målar i princip ALDRIG mina naglar och mina naglar är nästan alltid korta.
Tror ni inte att jag hade målat naglarna i helgen??? Tror ni inte att den här kära studenten GLÖMDE att ta bort lacket igår och inser på morgonen att naglarna är målade...och inte i någon sådär diskret färg...neeeeeeej...de var SVARTA!!! Svarta så det fullkomligt skrek "Titta på mig!!!" och självklart glodde alla på mig, med en sån där suckande blick och skakade på huvudet... Ja, de gjorde inte det men de sneglade på mina naglar och jag kunde höra dem tänka "Korkade studenter" och visst fick jag kommentarer...dels från sjuksköterskan som jag gick med, hennes kollega och undersköterskan som var på avdelningen... Guuuud vad jag skämdes!!!!
Vad var det första jag gjorde när jag kom hem? Störtade in till toaletten och panikletade efter nagellacksremovern!! Hittade inget! Panikringer till grannen: "HAR DU ACETON???" Stackars grannen...hon sprang över med den i högsta hugg och nu kommer jag ALDRIG mer måla mina naglar. Nehe tack...ska inte bli den där pinsamma studenten med svart nagellack igen... SLUT!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar